Art terapija

Tragovi na svili

TRAGOVI NA SVILI 💫🎨 je autorska platforma za umetnički izraz koji je nastao pre nešto manje od jedne decenije. Potreba za stvaralaštvom, želja, impulsi, nagoni i unutrašnji vetrovi su oduvek bili toliko jaki, da ih sve nedaće koje su se bile isprečile na tom putu nisu uspele zaustaviti. I nikad, nikoga ni neće. Iskonski i autentičan doživljaj sveta svakog čoveka, a posebno stvaraoca, može biti zatrpan ulaskom u svakodnevnicu i borbom za goli opstanak, ali njegovi obrisi će uvek biti vidljivi, sve dok ne zasija u punom sjaju.

Usled rata koji je prekinuo detinjstvo i nasilnog oduzimanja mog sveta, koji je u tom momentu bio klavir, izgledalo je kao da se sve obrušilo i zatrpalo i valjalo je izgraditi novi svet u teškim vremenima. I prošlo je skoro 20 godina dok se neki svet, koji je blizak, istinski i moj nije počeo pomaljati na horizontu. U međuvremenu, bilo je svakako sjajnih momenata i izražavanja kroz poeziju, crteže, priče, ples, inspirativne odnose, pevanje, tkanje…tkanje niti, dok nije došla nit dovoljno nežna, a snažna da me zadrži uporno, nepokolebljivo, a intuitivno precizno jasno, i da me fokusira da se zadržim na njoj, svilenoj kroz slikanje na svili. Ona koja je uspela da izdrži nalete lepeze svih osećanja u meni, od laganih treptaja duše, do strastvenih zanosa, koje su jednako precizno prelazile u boje koje su se slagale po belini svile. Pričajući moje i naše zajedničke priče.

U celoj ovoj priči, jedina istina je moja potreba za stvaralaštvom i izrazom i svaka veza koju ova nit napravi između mog stvaralaštva i vašeg prepoznavanja istog, je korak bliže mom unutrašnjem ognjištu koje onda greje sjajnije i jače i osvetljava put dalje. I inspiriše nas sve na naše herojske podvige.

O ovoj temi sam pričala u mom završnom radu iz edukacije Ekspresivne Art Terapije kroz video (link u opisu profila), za kojo se nadam da će ugledati svetlost dana u produkciji kakvu sam zamislila i umetničkom doživljaju koji će stvoriti moje najlepše umetničko delo.

Do tada dragi ljudi, hvala vam 💫

Podelite

Tragovi na svili

Ali ko se barem jednom otisnuo u Kosmos, naučio je da tom momentu prethodi niz logično povezanih događaja, jedna složena i zanimljiva priča, ceo jedan mit.

Podelite

Recommended Articles